Potraviny, které vám pomohou spálit tuky

Pravděpodobně víte, že při spalování kalorií hraje největší roli strava. Některé potraviny však sami o sobě dokáží při pravidelné konzumaci stimulovat proces hubnutí a usnadnit vám tak náročné dny plné odříkání. Níže jsme proto pro vás sepsali seznam těch nejlepších z nich, abyste i vy mohli získat ty nejlepší výsledky.

 1) Vejce

Vejce jsou skvělá potravina, kterou můžete připravit na několik různých způsobů. Do diety byste je měli zařadit především pro jejich hojný obsah bílkovin a zdravých tuků, díky kterým zpomalují trávení, podporují funkci mozku a dodají vám pocit plné sytosti. Kromě toho také obsahují řadu vitamínů a minerálů podporující chemické reakce, které organismus využívá při spalování přebytečného tuku.

 

vejce pomahaji_spalovat_tuky_freshioo_blog

 2) Ovesné vločky 

Ovesné vločky se skvěle hodí na snídani, a to syrové do jogurtu nebo si je můžete večer namočit do vody a poté si z nich připravit kaši. Tato skvělá potravina má schopnost absorbovat hodně tekutin a obsahuje velké množství vlákniny, která podporuje trávení a usnadňuje proces hubnutí. Kromě toho vás také dostatečně zasytí, takže nebudete mít tendenci se přejídat. 

3) Avokádo

Avokádo si v poslední době získává čím dál větší oblibu. Jedná se totiž o druh ovoce s velmi vysokým obsahem zdravých tuků, které jsou klíčem ke zdravému metabolismu, podpoře funkcí mozku a také snadnějšímu hubnutí. Jeho konzumace vám pomůže omezit přejídání, přičemž vám dodá řadu důležitých vitamínů, které jsou důležité pro pevné zdraví, optimalizaci organismu a shazování kil. 

4) Chia semínka

Chia semínka jsou sice malá, ale dokáží udělat s vaším tělem divy. Obsahují totiž řadu užitečných antioxidantů, vlákniny a bílkovin, díky kterým disponují řadou zdravotních benefitů – zejména co se týče zdraví vašeho trávicího traktu, silnějšího imunitního systému a také snadnějšího hubnutí. Přidat je můžete například do ovesné kaše nebo je pít s vodou.

 

chaia_pomahaji_spalovat_tuky_freshioo_blog

 

5) Káva

Kvalitní káva je účinným prostředkem pro hubnutí. Zrychluje totiž metabolismus a dokáže vás dostatečně nakopnout před tréninkem, díky čemuž budete schopni zvládnout mnohem větší výkon a spálit tak více kalorií. Snažte se jí však pít bez přidaného cukru nebo mléka, protože tímto způsobem vám se shazováním kil moc nepomůže. 

6) Jablka a borůvky

Jablka jsou plná rozpustné vlákniny, užitečných antioxidantů a vitamínů, která pomáhají mírnit chuť k jídlu, zpomalovat trávení a podporují zdraví srdce. Stejně tak užitečné jsou také borůvky, které obsahují hodně vody, silných přírodních látek a jen velmi málo cukru. Konzumace tohoto ovoce je skvělý způsob, jak si osladit dietu a hubnout snadněji.