Jak zhubnout snadno a efektivně

Mnoho lidí si stále myslí, že aby shodili přebytečná kila, musí každý den dřít v posilovně a dodržovat přísné diety. Toto přesvědčení je ovšem pouhým mýtem, který je akorát odrazuje od získání své vysněné postavy. Pokud i vy toužíte potom, abyste konečně zhubli a cítili se fit, postačí vám přijmout některé zásady zdravého životního stylu, které vám pomohou s tímto procesem velmi snadno a mnohem efektivněji.

Přestaňte pít slazené nápoje

Konzumace slazených nápojů patří mezi nejčastější příčinu přibývání na váze a zvyšování rizika vzniku závažných chorob (včetně těch srdečních). Jedná se totiž o prázdné kalorie, které vaše tělo nedokáže zpracovat, a tak se ukládají jako přebytečný tuk, a to zejména v oblasti břicha. Raději proto zapomeňte na všechny sodovky a džusy a raději je nahraďte čistou vodou (například ochucenou citronem), zelenými čaji nebo čistými ovocnými šťávy.

 

pijte_cistou_vodu_freshioo_blog

Omezte zpracované potraviny

Zpracované nápoje jsou známy pro svůj vysoký obsah cukru, škodlivého tuku a mnohdy také chemických sloučenin, které nejsou pro tělo vůbec přirozené. Jedná se především o výrobky, jako jsou sušenky, uzené maso, klobásy, rohlíky, konzervy, oleje nebo také výše uvedené slazené nápoje. Jejich častá konzumace vede nejen k  ukládání tuků, ale také vyššímu riziku vzniku závažných chorob, jako jsou srdeční onemocnění a dokonce také rakovina.

Jezte více bílkovin a vlákniny

Pokud chcete zhubnout, měli byste zvýšit zejména příjem bílkovin. Jejich konzumace totiž zvyšuje činnost metabolismu, čímž usnadňuje spalování kalorií, a pomáhá vás udržet déle sytými, čímž zabraňuje přílišnému přejídání. Mezi potraviny s dobrým obsahem tohoto základního prvku patří zejména maso, vejce, sýry, jogurt a luštěniny. Stejně tak byste neměli zapomínat na dostatečný příjem vlákniny, která podporuje trávení a pomáhá zpomalovat vstřebávání živin. Výsledkem je pak opět delší pocit plnosti a samozřejmě snazší hubnutí. Abyste ji získali, jezte více ovoce, zeleniny nebo také obilovin, včetně ovsy.

 

Vhodny_pohyb_je_i_plavani_freshioo_blog

Aerobní cvičení

Efektivní hubnutí se samozřejmě neobejde bez pravidelného pohybu. Jak jsme však psali, nemusíte chodit zvedat těžké váhy – stačí vám provádět jednoduchá aerobní cvičení, jako je zejména plavání, delší a rychlejší chůze, jízda na kole nebo například běh. Tyto sporty navíc skvěle podporují činnost kardiovaskulárního systému, čili ochrání vaše srdce před onemocněními, jako je srdeční infarkt nebo mozková mrtvice. Abyste získali co nejlepší výsledky, snažte se hýbat alespoň 5krát do týdne. Pomůže vám také například vynechání výtahu a hromadné dopravy při cestě do práce.

Dejte si po ránu kávu a večer před spaním sklenici vína

Musíme také připomenout, že skvělým pomocníkem při hubnutí je káva. Ta účinně snižuje chuť k jídlu, tudíž brání přejídání, a samozřejmě také pomáhá tělu díky kofeinu lépe spalovat kalorie. Na večer si pak můžete také dopřát sklenici červeného vína, které vám zpříjemní relaxaci a dodá resveratrol, důležitý antioxidant, který pomáhá tělu lépe zpracovat tuk.