Doplňky stravy, které se vyplatí užívat

Doplňky stravy jsou velmi užitečné prostředky, které vám pomohou snadno získat důležité živiny potřebné pro vaše tělo, a to zejména co se týče vitamínů a minerálů. Zakoupit je můžete v lékárnách či osvědčených internetových obchodech a vždy byste je měli konzumovat podle návodu uvedeného na obalu. Abyste však věděli, které se skutečně vyplatí užívat, níže jsme pro vás sepsali 5 nejlepších z nich

1) Syrovátkový protein

Syrovátkový protein patří mezi nejzákladnější doplňky stravy, a to zejména pro ty, kteří rádi posilují. Jedná se totiž o zdroj kvalitních bílkovin, které jsou základem regenerace celého organismu (hlavně svalové hmoty, šlach, kloubů a také kůže). Pokud jste tedy sportovec a chcete zlepšit své výsledky, rozhodně byste jej měli přidat do svého každodenního jídelníčku.

 

syrovatkovy_protien_freshioo_blog

2) Hořčík 

Hořčík je velmi důležitý minerál, který přispívá k normální funkci svalů, elektrolytické rovnováze, podporuje zdraví mozku a je také důležitý pro zdraví metabolismus. Jeho nedostatek se často projevuje v podobě svalových křečí (zejména v noci) a nepříjemné bolesti hlavy. Pokud tedy sportujete nebo jste často vystaveni stresu, rozhodně byste jej měli začít užívat. 

3) Vitamín D

Vitamín D patří mezi nejdůležitější prvky, bez kterých se lidské tělo prostě neobejde – hraje totiž zásadní roli při tvorbě kostní hmoty, vstřebávání vápníku a tvorbě kožních buněk. Jeho nedostatek je typický zejména pro zimní a podzimní měsíce, kdy nesvítí moc slunce. Vhodným řešením je proto v tomto případě užívat jej jako doplněk stravy, a to klidně i z prevence.

doplnky_stravy_vatamin_C_freshioo_blog

4) Vitamín C

Vitamín C je další důležitý prvek, který zastává v těle mnoho důležitých funkcí. Zejména přispívá k udržení normální funkce imunitního systému, hraje klíčovou roli při tvorbě kolagenu, chrání buňky před oxidačním stresem a mnoho dalších. Pokud neradi jíte ovoce s jeho obsahem (citrusové plody, papriky, či rajčata), můžete jej užívat ve formě doplňků stravy. Užitečný je zejména během zimy.

5) Omega 3 mastné kyseliny 

Poslední doplňkem stravy, které vaše tělo jistě ocení, jsou omega 3 mastné kyseliny. Jedná se o druh zdravého tuku, který má velmi pozitivní vliv na tvorbu hormonů, činnost kardiovaskulárního systému, psychickou rovnováhu, spánek a dokonce také na hubnutí. Užívat jej můžete celoročně, ovšem pro jistotu se vždy řiďte doporučením na obalu.