Léčivé bylinky, které podpoří vaši imunitu

Příroda nám nadělila řadu užitečných léčiv, které často fungují mnohem lépe než drahé komerční léky. Většina lidí se proto v současné době začíná čím dál více obracet na alternativní medicínu a sílu bylinek a dalších prostředků, které jim pomáhají řešit mnoho problémů, a to zcela přirozenou cestou. Abyste z jejich síly mohli těžit i vy, níže jsme pro vás vypsali pět nejlepších z nich.

Smetánka lékařská

Tuto bylinku zná většina lidí spíše pod názvem pampeliška. Jedná se však o jedno z nejuniverzálnějších přírodních léčiv vůbec protože ji můžete použít od kořene, až po květ. Každá její část nabízí řadu užitečných přínosů pro lidské tělo, včetně podpory močové soustavy, trávení a činnosti žaludku a jater. Její listy navíc obsahují hodně vitamínů a minerálů, které posílí vaši imunity a ochrání vás před nepříjemnými nemocemi.

 

lecive_ucinky_pampelisky_freshioo_blog

Kopřiva dvoudomá

Ačkoliv mnozí lidé považují kopřivu za pouhý plevel, který nepříjemně pálí, když se ho dotknou, jedná se o velmi silné přírodní léčivo. Její mladé lístky můžete využít například pro ochucení jídel a pokud je již seschlá, lze si z nich připravit velmi zdravý čaj. Ten vám pomůže pročistit krev od toxinů, snížit hladinu cukru v krvi, podpořit činnost jater, žaludku, sleziny a žlučníku, a dokonce vám pomůže při problémech se zvětšenou prostatou.

Bazalka

Bazalka je nejen voňavé koření, ale také účinný přírodní prostředek, který pomáhá léčit infekce a většinu lehkých onemocnění. Můžete ji zakoupit v sušené podobě, a poté si z ní například uvařit lahodný čaj (nejlépe chutná s medem) nebo ji přidat do svého jídla. Abyste však získali co nejlepší výsledky, odborníci doporučují konzumovat ji pravidelně. 

 

lecive_ucinky_bazalky_freshioo_blog

Heřmánek 

Heřmánek je velmi zdravá bylinka, která se používá mimo medicínu také v přírodní kosmetice. Čaj z jeho květů vám pomůže lépe spát, uleví vám od stresu, nervozity a menstruačních potíží, a navíc podpoří vaše trávení. Můžete jej zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami – je levný a příprava čaje je velmi snadná.

Meduňka

Meduňka je další léčivá bylina, která zklidňuje a pomáhá při usínání. Kromě toho vám však také pomůže s problémy, jako je časté buzení a přílišný tlak v hlavě. Lístky je nejlepší svařit čerstvé, ovšem můžete je zakoupit také v sušené formě. Čaj ještě ochuťte troškou medu, abyste mu dodali chuť a další tlumivý účinek. Navíc jej můžete pít kolik chcete, protože meduňka nemá žádné kontradikce.