5 přírodních antibiotik, která byste měli mít vždy doma

Abyste se uzdravili z onemocnění, nemusíte vždy kupovat antibiotika v lékárně. Existuje totiž mnoho přírodních alternativ, která vám pomohou mnohem lépe. Rozhodně byste je proto měli mít u sebe doma vždy, abyste byli připraveni v případě nouze. Nemusíte se však ničeho obávat – jsou levné a najdete je téměř v každém obchodě s potravinami. Níže se proto můžete podívat na 5 přírodních antibiotik, která podpoří vaší imunitu, rychlé zotavení se z nemoci a obecně vaše celkové zdraví. 

1) Kořen křenu

Kořen křenu obsahuje hořčičný olej a užitečné enzymy, které jsou považovány za jedny z nejsilnějších přírodních antibiotik. Jeho konzumace vám proto pomůže bojovat proti všem bakteriím v ústech, nosu a krku. Při zánětech hrtanu, průdušek a přetrvávajícím kašli smíchejte 1 čajovou lžičku rozmletého křenu se čajovými 3 lžičkami medu a směs konzumujte pětkrát denně.

 

prirodni_antibiotika_brusinky_freshioo_blog

 2) Brusinky

Toto nádherné ovoce je vynikajícím antivirotikem a zároveň také antioxidantem, který bojuje s volnými radikály poškozujícími tělesné buňky a dalšími nebezpečnými sloučeninami v organismu. Účinně vám proto pomůže při nachlazení, či jiných lehkých onemocnění. Pro přípravu léčivé šťávy lze ovoce smíchat s krystalovým cukrem v poměru tři k jedné – směs poté vždy smíchejte s vodou (2 lžíce na 0,5 litru vody) a pijte během dne.

3) Česnek 

Česnek je velmi dobrý lék proti mnoha nemocem – ve skutečnosti je považován za jeden z nejsilnějších léčivých prostředků. Pomáhá zejména odstraňovat škodlivé bakterie a viry z krve, vnitřních orgánů a dýchacích cest, detoxikuje tělo, podporuje krevní oběh a účinně snižuje hladinu špatného cholesterolu. Můžete jej přidávat do vašich jídel nebo si z něj připravit vhodnou směs.

 

 

 Prirodni_antibiotika_cesnek_freshioo_blog (1)

4) Bazalka

Bazalka je nejen voňavé koření, ale účinný přírodní prostředek, který pomáhá léčit infekce a lehká onemocnění. Při bolestech v krku vložte 4 polévkové lžíce drcených listů do 250 mililitrů vroucí vody, povařte je 20 minut, poté ochlaďte, sceďte a kloktejte odvar 2 až 3krát denně. Při bolestech hlavy smíchejte 1 polévkovou lžíci bazalky a citronové šťávy ve stejném množství s 200 mililitry vroucí vody a vařte 20 minut. Nápoj sceďte, přidejte 1 čajovou lžičku medu a pijte během dne.

5) Borůvky

Borůvky jsou lahodné ovoce, které obsahuje přírodní aspirin. Díky tomu jejich konzumace pomáhá snižovat účinky chronického zánětu. Kromě toho pak také působí jako antibiotika, která zastavují růst bakterií a zabraňují vzniku infekce. Můžete si z nich připravit lahodný ovocný shake nebo si je vychutnat například s vločkami.