Výhody a nevýhody konzumace džusů při hubnutí.

Džusy se staly oblíbeným nápojem pro ty, kteří se snaží zhubnout a zároveň si užít osvěžující chutě. Nicméně, jaký je skutečný dopad konzumace džusů na proces hubnutí? V tomto článku prozkoumáme výhody a nevýhody konzumace džusů při hubnutí a zvážíme, jak je můžete nejlépe začlenit do svého stravovacího plánu.

 

proc_pit_dzusy_freshioo_blog

Výhody konzumace džusů

  1. Nízkokalorická alternativa: Džusy mohou být nízkokalorickou volbou, což usnadňuje udržování energetického deficitu potřebného k hubnutí.

  2. Bohatost na živiny: Čerstvé džusy jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které mohou posílit imunitní systém a zlepšit celkové zdraví.

  3. Přirozená hydratace: Džusy obsahují vodu, což pomáhá udržovat tělo hydratované během snahy o ztrátu váhy.

Nevýhody konzumace džusů

  1. Vysoký obsah cukru: Mnoho komerčně dostupných džusů může obsahovat vysoké množství přidaného cukru, což může negativně ovlivnit hladinu cukru v krvi.

  2. Nedostatek vlákniny: Při odšťavňování ovoce a zeleniny se odstraňuje vláknina, která je důležitá pro trávení a pocit sytosti.

  3. Nízký obsah bílkovin: Džusy obvykle neobsahují mnoho bílkovin, což může ovlivnit svalovou hmotu a metabolismus.

 

vitanímy_v_dzusech_freshioo_blog

Jak začlenit džusy do hubnoucího režimu

  1. Svěží snídaně: Džusy mohou být skvělou volbou pro svěží snídani nebo jako doplněk ke zdravému vajíčkovému nebo ovesnému jídlu.

  2. Svačiny: Použijte džusy jako zdravou svačinu mezi jídly, aby vás zasytily a poskytly potřebné živiny.

  3. Vlastní příprava: Když si připravujete džusy, kontrolujte suroviny a nepřidávejte příliš cukru.

  4. Rovnováha: Džusy mohou být součástí vyvážené stravy, ale nezapomínejte na další zdroje živin, jako jsou bílkoviny a zdravé tuky.