Jaké vitamíny a minerály můžete získat z různých druhů džusů a jak vám to pomůže zhubnout.

Většina z nás ví, že džusy jsou plné vitamínů a minerálů, ale málokdo ví, jaký konkrétní vliv mají tyto živiny na naše tělo a proces hubnutí. V tomto článku se podíváme na různé druhy džusů a jaké vitamíny a minerály obsahují, a co to znamená pro vaši snahu o ztrátu váhy.

 

Hubnete_s_nasimi_dzusy_freshioo_blog

Jaké vitamíny najdete v nejběžnějších džusech?

Pomerančový džus: Pomerančový džus je známý svým vysokým obsahem vitamínu C, který pomáhá posilovat imunitní systém a podporuje zdravou pokožku. Kromě toho obsahuje také draslík, což může pomoci udržet rovnováhu tekutin v těle a snížit otoky.

Jablečný džus: Jablečný džus je bohatý na vitamín A, který má pozitivní vliv na zrak a zdraví kůže. Tento džus také obsahuje vlákninu, která pomáhá udržovat pocit sytosti a reguluje hladinu cukru v krvi.

Mrkvový džus: Mrkvový džus je známý svým vysokým obsahem betakarotenu, který se v těle mění na vitamín A. To je důležité pro zdravé oči a imunitní systém. Tento džus je také nízkokalorický a bohatý na vlákninu, což může být pro hubnutí výhodné.

Špenátový džus: Špenátový džus je zásobárnou železa, které je důležité pro tvorbu červených krvinek a transport kyslíku v těle. Tento džus také obsahuje kyselinu listovou, která hraje roli při metabolizaci tuků.

Brokolice a citrónový džus: Kombinace brokolice a citrónového džusu je skvělým zdrojem vitamínu C a antioxidantů. Tato kombinace může pomoci detoxikovat tělo a podpořit zdravé hubnutí.

Kokosový džus: Kokosový džus je známý pro svůj vysoký obsah draslíku, který může pomoci udržovat elektrolytovou rovnováhu v těle, což je důležité během cvičení a ztráty váhy. Tento džus také obsahuje zdravé tuky, které mohou posílit pocit sytosti.

 

brokolicovy_dzus_freshio_blog

Chutné a důležité pro úspěšné hubnutí

Různé druhy džusů nabízejí různé výhody pro vaše tělo a proces hubnutí. Je důležité začlenit různorodost džusů do vaší stravy a zajistit, že dostáváte všechny potřebné vitamíny a minerály. Nicméně, pamatujte na to, že džusy by měly být součástí vyváženého jídelníčku a ne samostatnou náhradou za stravu. Vždy konzultujte s lékařem nebo výživovým specialistou, pokud plánujete provádět nějakou drastickou dietní změnu.