Zrnková káva Blue Orca Coffee Kawa La Storia Sellezione Speciale

Novinka Tip
180 Kč 390 Kč 720 Kč 60 Kč od 60 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
28.2.2024 28.2.2024 28.2.2024 28.2.2024 Zvolte variantu

Káva LA STORIA Sellezione Speciale 100% Arabica - čerstvě pražená přímo z pražírny kávy Blue Orca COFFEE!

Chutná, čerstvá káva vynikající kvality, poskytne dokonalé espresso pro každého.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  Náš blend Sellezione Speciale se skládá z perfektně vybraných zrn 100% Arabiky, která jsou pečlivě vybrána pro vysokou kvalitu:

 Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon, zpracování: přírodní

  •  Colombia Excelso Finca la Costa, zpracování: mokré

  •  Ethiopia Washed Sidamo Mamo Kacha, zpracování: mokré

 Dokonale vyvážené poměry jednotlivých zrn zaručují ideální espresso.

 1 kg balení

                                                                                káva zrnková směs,

                                                                                100% Arabika 

                                                                                intenzita chuti: 4/5 kyselost: 2/5 stupeň pražení: 3/5 chuťové nuance: Čokoláda, Mandle, Jahoda

  La Storia Sellezione Speciale byla vytvořena zejména pro milovníky dokonalého espressa. Stejně jako každou naši směs pro   espresso, lze ji charakterizovat jako:

 3xP, tedy:

 POTENTE (Silné) - espresso musí být silné.

 PERFETTO (Dokonalé) - bez jakýchkoli vad a silně koncentrované.

 PROFONDO (Hluboké) - má hloubku chuti a širokou škálu chuťových nuancí.

 CHUŤOVÉ NUANCE:

                                                                                 ČOKOLÁDA, MANDLE, JAHODA

 

Charakteristika kávy:

• Datum pražení: NE STARŠÍ NEŽ 72 hodin od objednání!

• Káva vhodná pro: tlakový espresso, překapávač, moka konvička, french press

• Druh kávy: zrnková

• Rodzaj kawy: 100% Arabica

• Intenzita chuti: 4/5

• Kyselost: 2/5

• Stupeň pražení: 3/5

 

BRAZIL Fazenda Cachoeira da Grama Yellow Bourbon • Původ: BRAZÍLIE

• Region: Vale de Grama, Mogiana

• Odrůda: Arabika - Yellow Bourbon

• Způsob získávání: přírodní

• Nadmořská výška pěstování: 1100 - 1650 m.n.m.

 

 

 

  Colombia Excelso Finca la Costa • Původ: KOLUMBIE

• Region: Antioquia

• Odrůdy: Maragogype, Caturra, Bourbon, Typica

• Způsob získávání: mokrý

• Nadmořská výška pěstování: 1900 - 2100 m.n.m.

 

 

 

ETHIOPIA Washed Sidamo Mamo Kacha

• Kraj pochodzenia: ETHIOPIA

• Region: Yirgacheffe

• Gatunek: Caturra

• Metoda pozyskiwania: mokra

• Wysokość upraw: 1500 - 2100 m.n.p.m

 

  Opakování zaručující čerstvost:

 Naše balení je nejlepším možným řešením pro maximální udržení čerstvosti kávy. Jsou vybavena zipovým uzávěrem a   jednostranným ventilem.

 Ventil neumožňuje přístup kyslíku dovnitř balení, zároveň umožňuje uvolnění plynu z čerstvě pražené kávy. Zipový uzávěr   zabraňuje nutnosti přelévání kávy do sklenic nebo kontejnerů z obavy, že by káva ztratila svou čerstvost.

 Palení OMNIROAST

 Toto je způsob pražení, který umožňuje přípravu kávy doma, a to jak v automatických tlakových espresových přístrojích, tak i v   přístrojích pro překapávanou kávu.

Je to ideální kompromis - díky tomuto způsobu pražení si uchováváme přirozený charakter zrn, který odráží charakteristické vlastnosti daného regionu, botanické odrůdy nebo způsobu zpracování.

To nám umožňuje vychutnat si šťavnaté espresso stejně jako výtečnou kávu z french pressu nebo kávovaru.

  Způsob a stupeň pražení kávy: Je třeba si uvědomit, že na konečnou chuť kávy ve šálku má vliv mnoho faktorů, které lze obecně   rozdělit do 3 skupin: FARMA (podmínky, botanická odrůda, způsob zpracování kávy atd.), PALÍRNA (způsob pražení kávy) a   PŘÍPRAVA KÁVY doma (způsob a hrubost mletí, množství vody, kvalita vody atd.).

 NAŠE PRAŽENÍ:

 Na přiloženém obrázku ukazujeme pro vizualizaci 3 základní stupeň pražení kávy.

 Naše kávy jsou praženy středně - což znamená, že zrna v balení budou zcela suchá, lehce matná. Tímto způsobem se uzavírají     veškeré oleje v zrně kávy, aby odrážely charakteristické vlastnosti dané odrůdy kávy. To je jedna z rozdílů mezi kávou z pražírny   a tmavě praženou kávou, která je tmavší, mimo jiné kvůli skrývání vad zrna.