Jak správně začlenit džus do vaší stravy během procesu hubnutí

Pokud se snažíte zhubnout a zároveň si užít chutné nápoje, může být džus skvělou volbou. Nicméně, je důležité vědět, jak správně začlenit džus do vaší stravy během procesu hubnutí, aby vám pomohl dosáhnout vašich cílů. V tomto článku se dozvíte, jakým způsobem lze využít džusy jako součást vašeho hubnutí a co je potřeba mít na paměti.

pripravujte_dzusy_z_cerstveho_ovoce_freshioo_blog

Volba správných surovin

Jedním z klíčových faktorů při začlenění džusů do vaší hubnoucí stravy je volba správných surovin. Zde je několik tipů:

  1. Čerstvé ovoce a zelenina: Používejte čerstvé a sezónní suroviny, které jsou plné živin. Například, jablka, pomeranče, mrkev, špenát a ředkvičky jsou skvělou volbou pro džusy.

  2. Omezte cukr: Snažte se minimalizovat přidávání cukru do svých džusů. Místo toho můžete použít med nebo stévii pro přidání sladkosti.

  3. Voda nebo zelený čaj: Při vytváření džusů můžete zředění provést vodou nebo neslazeným zeleným čajem, abyste snížili kalorický obsah.

Dbejte na kontrolu porcí

I když jsou džusy bohaté na živiny, mohou obsahovat také kalorie. Dbejte na to, abyste nepřeháněli s porcemi. Doporučuje se konzumovat džusy v malých skleničkách nebo šálkách a zaměřit se na kvalitu, nikoliv kvantitu.

Využití džusů jako zdravých snacků

Džusy lze výborně využít jako zdravý snack mezi hlavními jídly. Když máte hlad mezi jídly, můžete si dopřát menší porci džusu, který zasytí a dodá energii.

 

dzus_pijte_hned_rano_freshioo_blog

Pijte džusy na správný čas

Ideální čas pro konzumaci džusu během procesu hubnutí je ráno nebo před fyzickou aktivitou. Díky tomu využijete energii z džusu na maximální úrovni.

Dopřejte si různorodost

Nudíte se stále těmi stejnými džusy? Experimentujte s různými recepty a kombinacemi ovoce a zeleniny. Různorodost vám pomůže udržet zájem a zároveň dostávat různé živiny.

Skvělý pomocník redukce vaší hmotnosti

Džusy mohou být skvělým doplňkem vaší hubnoucí stravy, pokud je konzumujete s rozumem a v rámci vyváženého jídelníčku. Pamatujte na volbu kvalitních surovin, kontrolu porcí a čas konzumace. Díky těmto zásadám může džus stát se užitečným nástrojem při dosahování vašich cílů ohledně hmotnosti a zdraví.